Для лікування наркоманії будуть стирати пам'ять
Наркозалежним стиратимуть їхнє "наркоманське" минуле.
news-image

Американські дослідники тестують препарат, який зможе ефективно стирати нагадування про метамфітамін, повідомляє «Єдність».

Наразі, тестування препарату здійснюється на лабораторних мишах, залежних від речовини.

На думку розробників, для хворих на наркоманію, котрі відвідують реабілітаційні центри та бажають вилікуватися, розробка може знадобитися.

Спогади про метамфітамін працюють інакше, ніж звичайні. Білок, який називається актин, допомагає стабілізувати спогади в мозку, а спогади, які виникають під дією мету, ніколи повністю не фіксуються на місці – це і дає можливість для вчених зосередитися  тільки на цих спогадах. Актин є важливим і в інших областях нашого тіла, тому його не можна просто видалити. Тому команда з Університету Флориди застосувала міозинову IIB молекулу  без м'язового волокна- вона допомагає актину працювати.

Порушення IIB молекули, основа пам'яті просто валиться, і миші забувають про свою "подорож", і почуття, пов'язані з нею. Але те, що працює на мишах, не обов'язково буде працювати на людях. Проте перспектива готова. Наступне завдання  дослідників, протестувати  препарат на інших наркотиках, крім метамфітаміну, і перевірити його реакцію на інші види лікування. Вчені сподіваються, що вони зроблять його безпечним для людей.