Компанія SAMSUNG випустила SSD-накопичувач місткістю у 16 ТБ
Південнокорейський технологічний гігант знову встановив світовий рекорд.
news-image

Двома істотними недоліками SSD є висока ціна і невеликий обсяг доступної пам'яті. Схоже, що компанії Samsung вдалося розібратися з останнім з них, інформує «Єдність».

Що й казати, навіть найбільш просунуті HDD-накопичувачі сьогодні мають об'єм 8-10 терабайт. Тому, 16-терабайтний SSD-диск виглядає вельми привабливо на їх фоні.

Samsung вдалося досягти такої величезної ємності за допомогою нової 3D-технології зберігання інформації та 256-гігабітних NAND-чипів. Південнокорейська компанія також представила сервер, усередині якого встановлені відразу 48 таких накопичувачів. За одну секунду цей сервер здатний обробити близько 2 мільйонів операцій по введенню і виведенню даних.

Новий SSD-накопичувач хоч і випущений у формфакторі 2,5 дюйма, все ж виглядає відчутно товще, ніж диски, які сьогодні використовуються при виробництві ноутбуків. Samsung поки не оголосила ціну на накопичувач, але фахівці припускають, що він буде коштувати більше ніж 5000 доларів.

До слова, SSD об'ємом 2,5 ТБ від Samsung коштує 1000 доларів. Далі можна провести нехитрі математичні розрахунки. Найімовірніше, цей накопичувач орієнтований на бізнес-сектор.