Політика
18 серпня 2015
Пентагон не може дати Україні обіцяні радари через заборону Білого дому
Передачу потужних систем для визначення ворожої артилерії анонсували ще місяць тому, однак адміністрація президента Штатів досі не надала офіційного дозволу на поставки.
news-image

Про це передає «Єдність» із посиланням на Тhe Wall Street Journal. У Пентагоні планують вдосконалити радіолокаційні системи ЗСУ на тлі загострення ситуації на Донбасі, однак Білий дім не сприяє реалізації зазначених планів.

Наразі російський президент Володимир Путін стимулює загострення на Донбасі, а українська сторона не може надати рівноцінної відповіді, зазначає американське видання.

Адміністрація Обами відмовляється надати смертельну допомогу Києву, і навіть раніше обіцяна нелетальна допомога не завжди надходить", - пишуть журналісти WSJ, пояснюючи, що йдеться про радари AN/TPQ-36 та 37 Firefinder, необхідні для визначення ворожої артилерії.

За словами американського військового високопосадовця, системи готові до постачання, а американські військові готові провести навчання для українських колег, але Пентагон ще потребує політичної авторизації у Вашингтоні майже через місяць після того, як зробили заяву про це. 

Нагадаємо, все частіше серед американських військових високопосадовців зростають настрої щодо подальшого озброєння України.

Читайте також: Чергова партія броньованих Humvee вже в Україні