Події
19 серпня 2015
Обвинувачення просить для Сенцова 23 роки в'язниці, Кольченко загрожує 12 років
У ростовському суді тривають дебати у справі українців.
news-image

Як повідомляє «Єдність», у Ростові-на-Дону, де триває судовий процес у справі українського режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка.

Прокурор запросив 23 роки позбавлення волі для режисера і 12 років в'язниці для активіста. 

Прокурор просить суд врахувати, що Сенцов і Кольченко визнані осудними і повністю усвідомлювали свої дії, і просить визнати їх винними за всіма статтями обвинувачення. Для Олега Сенцова держобвинувач вимагає 23 роки позбавлення волі в колонії суворого режиму, для Олександра Кольченка - 12 років", - повідомляють місцеві ЗМІ.

Нагадаємо, російський правозахисний центр "Меморіал" визнав громадян України - режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка політичними в'язнями.

Олега Сенцова та Олександра Кольченка заарештували в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації "Правий сектор". За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст, а в подальшому - знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач.

Читайте також: Російський кінокритик розповів про фашизм у фільмах Сенцова