Суд Санкт-Петербурга відмовив Аллі Пугачовій у виділенні землі для "Театру пісні"
Проект оцінювався в 400 мільйонів доларів.
news-image

Тринадцятий арбітражний апеляційний суд в Санкт-Петербурзі відхилив апеляційну скаргу Театру пісні Алли Пугачової на відмову надати театру земельну ділянку, повідомив в середу РІА Новини представник у суді, передає  «Єдність»

Уряд Петербурга в серпні 2011 року постановив надати в оренду під будівництво театру земельну ділянку площею 2,7 гектара. Культурно-діловий комплекс, що включає концертний зал-трансформер, планувалося побудувати на Василівському острові Петербурга. У його складі передбачалося зведення 40 тисяч квадратних метрів виставкових площ з готелями, ресторанами, кінотеатром і апартаментами. Проект оцінювався в 400 мільйонів доларів.

Однак петербурзькі активісти ініціювали судовий розгляд, в результаті якого Верховний суд РФ у жовтні 2014 визнав невідповідність генплану Петербурга правил забудови території, де планувалося звести театр Пугачової. У грудні 2014 року мерія Петербурга видала нову постанову, яка скасувала попереднє рішення про виділення театру земельної ділянки.
Компанія-девелопер ТОВ "Театр пісні Алли Пугачової" оскаржила цю постанову, але арбітраж Петербурга і Ленінградської області у травні відмовився визнати його незаконним.Театр подав апеляційну скаргу на рішення петербурзького арбітражу. Після того як апеляція була відхилена, рішення вступило в силу.

За даними інформаційно-аналітичної системи "БИР-Аналітик", учасниками ТОВ "Театр пісні Алли Пугачової" є президент медіакорпорації PMI Євген Фінкельштейн (51%), Крістіна Орбакайте (32%) і Алла Пугачова (17%).

Читайте також: Алла Пугачова вирішила стати громадянкою Ізраїля