Незакінчений рукопис Джона Р. Р. Толкіна буде опублікований в кінці літа
"The Story of Kullervo" - одна з найбільш ранніх робіт письменника.
news-image

Для шанувальників Джона Р. Р. Толкіна з'явилася хороша новина, повідомляє «Єдність».

Незабаром буде опублікована його рукопис, раніше невідомий широкій публіці. Оповідання "The Story of Kullervo" ("Історія Каллерво") - одна з найбільш ранніх робіт письменника, він почав роботу над нею в 1914 році, під час навчання в Оксфордському університеті.

В основі "The Story of Kullervo" лежить фінський поетичний епос "Калевала" - твір розповідає про трагічну долю сироти, наділеного надприродними здібностями, який був проданий в рабство і присягнувся помститися чаклуну, що зруйнувала його сім'ю. Попри те що розповідь так і не була закінчена, вона стала основою для інших робіт Толкіна.

"The Story of Kullervo" вперше побачить світ як самостійний твір, проте в 2010 році рукопис вже публікувалася в сьомому випуску наукового журналу, присвяченого творчості Толкіна, разом з коментарями дослідниці Верлін Флігер. Флігер також виступила редактором нового видання. У книги увійдуть чернетки письменника, його замітки та есе про джерела роботи. У Великобританії книга надійде в продаж 27 серпня, а в США - 27 жовтня.