Інтернет
20 серпня 2015
"Вікіпедія" відмовилася видаляти статтю на вимогу Роскомнагляду
Про це повідомив виконавчий директор російської "Вікіпедії" Станіслав Козловський.
news-image

Як пояснив директор, "Вікіпедія" є універсальною енциклопедією, яка застосовує посилання на різноманітні джерела, передає «Єдність». Зокрема, інформація для статті, котра викликала хвилю обурення Роскомнагляду, взята з сайту ООН, де всі джерела академічні.

Чорноярський район суд Астраханської області вирішив блокувати статтю після заяви прокурора Чорноярського району Сергія Аранова. Аранов указав, що в статті є спосіб приготування, склад і дозування Чарас. Оскільки до його складу входить заборонений в Росії канабіс (отримують з конопель), то статтю слід заборонити. 26 червня цього року суд задовольнив його вимогу.

Роскомнагляд направив "Вікіпедії" повідомлення про те, що статтю слід заблокувати для Росії. Якщо представники енциклопедії відмовляться це зробити, то відомство направить операторам вимогу блокувати посилання. Оскільки "Вікіпедія" працює з протоколом HTTPS, у користувачів може зникнути доступ до всього ресурсу.

«Переконані, що власники й адміністратори інтернет-ресурсу займуть конструктивну і єдино вірну позицію стосовно рішення суду, і протиправний контент буде видалено», - йдеться у зверненні Роскомнагляд.