Політика
21 серпня 2015
Обама не хоче зустрічатись з Путіним попри всі натяки Кремля
Білий Дім відповів главі МЗС РФ Сергію Лаврову: Барак Обама не планує зустрічатись з Володимиром Путіним.
news-image

Слова глави Міністрества закордонних справ РФ Сергія Лаврова про «американські сигнали» і можливу зустріч Володимира Путіна з Бараком Обамою, здивували Білий Дім, повідомляє «Єдність» з посиланням на російське видання "Московский комсомолец".

Коментуючи заяву російського дипломата, у Вашингтоні повідомили, що поки не мають подібних планів. В адміністрації глави США не готові поки говорити про можливість зустрічі президентів США і Росії на Генасамблеї ООН, яка відбудеться у вересні в Нью-Йорку, передає агентство Sputnik.

Представник Білого Дому пояснив це тим, що графік Обами на Генасамблеї поки не встановлений.

Поки у нас немає заходів, про які ми могли б повідомити, - заявив журналістам представник адміністрації.

Нагадаємо, що напередодні Лавров сказав, що не виключає зустрічі президентів РФ і США, у випадку якщо буде посланий «сигнал» з боку Вашингтона.

Наші американські колеги посилають нам сигнали про те, що вони хочуть продовжувати підтримувати контакти ... якщо буде така пропозиція з їхнього боку, я думаю, наш президент розгляне його конструктивно, - сказав керівник МЗС РФ.

Він також запевнив, що президент Путін обов'язково візьме участь у роботі Генеральної асамблеї ООН.

Проте політологи вже назвали відповідь Білого Дому "ляпасом Путіну", тому що формулювання не передбачає будь-яких прихованих підтекстів. Причини ж такої "активності" лідера РФ пояснюються просто.

Путін вчора активно почав збиратися на Генасамблею ООН. Вже років десять Лавров їздив, а тут Сам "зглянувся". Мабуть, дійсно припекло. Надувати щоки далі немає сенсу - нафта з рублем грають у «хто нижче і глибше», санкції разом з контрсанкціями добивають економіку, соціальна катастрофа вже цілком прогнозована, а золотовалютних резервів вистачить ще на півроку, - зазначає журналіст і політичний оглядач Кирил Сазонов.

При цьому він нагадав, що саме так безапеляційно Білий Дім "поставив хрест на контактах з Януковичем і на самому Януковичі".

Читайте також: Путін привітав Барака Обаму з днем народження