Нідерланди почали випробування технології 5G
У невеликому селі Лопперсум, що на півночі Нідерландів незабаром пройдуть випробування технології передачі даних 5G, яку відрізняє велика швидкість передачі даних - понад 3,6 Гбіт / сек, висока якість сигналу, низьке споживання енергії і відносно невисока вартість розгортання інфраструктури.
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомив місцевий телеканал RTV Noord, у випробуваннях буде задіяно ряд провідних голландських і міжнародних телекомунікаційних компаній, у тому числі TNO, Ericsson, KPN і Huawei.

Рішення зробити цей населений пункт випробувальним майданчиком прийнято економічною радою провінції Гронінген, щоб підвищити для інвесторів привабливість цієї місцевості, схильної до землетрусів, - зазначили журналісти. - Жителі Лопперсума поки не будуть мати доступу до нової технології передачі даних.
Випробування покликані залучити бізнес в регіон. Компанії зі всього світу зможуть вести тут розробку своїх продуктів, використовуючи 5G".

Для мешканців же технологія стане доступною з переходом до повсякденного використання нового стандарту передачі даних. Як передбачають експерти, це відбудеться не раніше 2020 року.

Читайте також: "Мегазатор" на воді: в Амстердамі почався парад кораблів (ФОТО)