Вчені навчилися виробляти алмази з вуглекислого газу, який міститься у повітрі
Науковцям вдалося з користю використовувати надлишок вуглекислого газу з атмосфери.
news-image

Група дослідників з Університету імені Джорджа Вашингтона використовує надлишки CO2 і застосовує їх для виробництва дешевих фюзеляжів для літаків, сучасних автомобілів і штучних алмазів, інформує «Єдність».

Результат їхньої роботи не тільки надасть джерело дешевих матеріалів майбутнім інженерним проектам, але і допоможе зберегти нашу планету.

Сам процес, пропонований вченими, виглядає як звичайний електроліз, про який розповідали ще в школі. Основна відмінність - пара електродів опускається не в воду, а в суміш розплавленого карбонату літію та оксиду літію. Хімічна реакція ефективно витягує CO2 з навколишньої атмосфери, і твердий вуглець збирається навколо електродів.

Дослідникам вдалося налаштувати цю систему для одержання вуглецевих нановолокон різної форми та розмірів, що теоретично може бути використано для створення чого завгодно. Крім того, вчені змогли запустити реакцію за допомогою сонячної енергії - таким чином, є великі надії, що цей процес зможе значно знизити кількість вуглекислого газу в атмосфері нашої планети.

У підготовленій вченими доповіді говориться, що запропонований процес всього за десять років дозволить повернути рівень CO2 в атмосфері до початкового стану. Це дуже амбітна заявка, яка зажадає створити установку площею близько 940 тисяч квадратних кілометрів.