GOOGLE втратила дані користувачів через удар блискавки у дата-центр
Компанія втратила близько 0,000001% даних користувачів, тому що 13 серпня 2015 над дата-центром Europe-West1-b пройшла гроза, і в будівлю вдарила блискавка.
news-image

Попри сучасний захист від негоди, часом трапляються і такі інциденти, адже жодна система захисту від блискавок не дає стовідсоткової гарантії, інформує «Єдність».

Корпорація Google оприлюднила в блозі офіційний звіт про НС, яка трапилася 13 серпня. Згідно з документом, розслідування було завершено 17 серпня і показало, що в 9:19 за Північноамериканським тихоокеанським часом 13 серпня 2015 в дата-центр вдарили чотири блискавки. Удари блискавок призвели до короткочасного відключення електропостачання.

Хоча автоматично системи контролю живлення швидко впоралися з проблемою і відновила подачу енергії, деякі недавно записані дані зберігалися в системах, які чутливі до перебоїв електрики. Більша частина даних, після відновлення електропостачання, була успішно переміщена в надійне місце зберігання, хоча для цього треба було безпосереднє втручання в процес людей.

У результаті виявилися частково або повністю втрачені 0,000001% даних користувача.

"Вся відповідальність за те що сталося лежить на Google. Компанія вже працює над програмою заміни обладнання на менш чутливе до перепадів в роботі електроживлення", - свідчить офіційне повідомлення.