Київ
23 серпня 2015
Незабаром вулиці Києва побачать "Книжкобус" (фото)
Вже зовсім скоро у столиці України стартуватиме особливий автобусний маршрут – один з автобусів повністю переобладнано під мобільну бібліотеку.
news-image

Книжкобус – назва мобільного хабу, який подорожуватиме містом з метою популяризації читання книг, повідомляє «Єдність». Він пересуватиметься містом із однієї точки до іншої, перевозячи з собою книжки та інтерактивне обладнання.

Втілила в життя довгоочікуваний проект автобуса-бібліотеки "Фундація Дарини Жолдак", автобус для проекту надано "Київпастрансом".

Очікується, що Книжкобус курсуватиме школами, парками й фестивалями Києва. Під час стоянки з Книжкобусу виноситься "зупинка" – стенд з електронною бібліотекою. До того ж плануються різні активності навколо Книжкобуса, зокрема інтерактивні лекції, читання, поетичні вечори, презентації книжок, зустрічі з авторами, серії прослуховування аудіокнижок, скайп-презентації з авторами, вечірні кіноперегляди в парках, майстер-класи тощо. Всередині Книжкобуса під час зупинок у парках та біля шкіл тричі на день проводитимуть 40-хвилинний урок, на якому дітям розповідатимуть, як, де і які варто читати книжки.

Окрема складова Книжкобуса – інтернет-освіта дітей, а також пропаганда читання, в тому числі й електронних видань. На гаджетах буде відкритий доступ до електронних книжок, підручників та сайтів про літературу. В ігровій формі дітям пояснюватимуть, де і як можна придбати, безкоштовно завантажити або прочитати онлайн-книжку, відшукати цікаві факти про літературу.

Всередині Книжкобуса обладнають місце для фотосесій на книжкову тематику. Наприклад, крісло та сортувальний капелюх із серії книжок Дж. Ролінґ "Гаррі Поттер".