Головний економіст Росії вважає, що економіка імперії Путіна досягла "дна"
Глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв вважає, що російська економіка досягла "дна", і підсумки четвертого кварталу будуть помітно кращими за третій.
news-image

Про це міністр економічного розвитку заявив журналістам у вівторок, передає «Єдність» з посиланням на російське видання "Прайм".

Поки ж спад ВВП в липні в річному вираженні прискорився до 4,6% з червневих 4,2%, а сезонно очищена місячна динаміка близька до нуля, - сказав міністр.

Також він дав стверджувальну відповідь на питання журналістів, чи є відчуття, що російська економіка досягла дна.

Якщо очищена від сезонності місяць до місяця у нас близько нуля, але в червні було близько нуля - мінус 0,1, а в липні - близько нуля плюс 0,1. Це все дуже крихко, але видно, що ми десь на дні лежимо, або як назвати цей рух, - сказав міністр.

При цьому прискорення спаду економіки в річному вираженні в липні Улюкаєв пов'язав з високою базою липня минулого року.

Раніше глава Мінекономрозвитку неодноразово заявляв, що стан економіки РФ статистично почне поліпшуватися вже в третьому кварталі. Однак зараз міністр більш обережний в оцінках.

Я думаю, що вже точно вниз не підемо, а чи будемо виходити помітно - це складно. Ми вважаємо, що будемо, що четвертий квартал багато в чому, звичайно виходячи з ефекту бази (низької бази четвертого кварталу минулого року - ред.), буде навіть статистично помітно кращим, ніж третій, - додав він.

За підсумками першого півріччя спад ВВП Росії становив 3,4%, при цьому в другому кварталі зниження прискорилося до 4,6% з 2,2% у першому.

Читайте також: Експерт: Рубль обвалиться, якщо ціна на нафту становитиме 30 доларів