Київ
26 серпня 2015
26–річний киянин влаштував в орендованій квартирі нарколабораторію (фото)
Правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії у Дніпровському районі столиці.
news-image

26–річний киянин вирішив заробляти гроші на виготовленні наркотичних засобів, які в подальшому збував наркозалежним особам на території Києва, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу ГУМВС України в м.Києві.

У квартирі працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків вилучили обладнання та хімічні реактиви, які він використовував для приготування наркотиків: пробірки, медичні колби, пляшки, сито із залишками порошкоподібної  речовини, банки, каністри з рідиною.

Крім цього, вилучено розфасовану порошкоподібну речовину світлого кольору загальною масою приблизно 30 грамів, а також розфасовану подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору вагою приблизно 10 грам. Вилучені речові докази направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в місті Києві для проведення експертизи.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисник вже мав кримінальне минуле. Відбував покарання за злочини пов’язані із наркотиками.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) КК України. Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: У Києві на дитячому майданчику знайдена граната