Суспільство
26 серпня 2015
У "ДНР" наполягають на поверненні Києвом дітей, вивезених з дитбудинків
На українську територію вивезено з підконтрольних бойовикам районів 85 дітей-сиріт.
news-image

Донецьк на переговорах у Мінську наполягатиме на поверненні дітей-сиріт, вивезених з "республіки" в Україну минулого року. Про це сьогодні заявила радник глави "ДНР" з прав дитини Яна Чепікова, передає  «Єдність».

Сьогодні в Мінську в гуманітарній підгрупі слухатиметься питання про повернення дітей (діти з дитячих будинків були вивезені влітку минулого року, зараз знаходяться у Святогір'ї). Швидше за все, українська сторона зробить все, щоб результат переговорів був несприятливий, але тим не менше ми будемо наполягати на вирішенні цього питання, - сказала вона.

Чепікова додала, що Мінські переговори - це, насамперед, політичні переговори, і питання щодо дітей не повинні розглядатися в такому форматі.

Україна своїми діями погіршує становище наших дітей, і дуже сумно, що ми розглядаємо питання про повернення дітей на політичному рівні. Цього не повинно бути категорично, - резюмувала вона.

Як повідомили у сепаратистському виданні, на даний момент на українську територію вивезено з підконтрольних бойовикам районів 85 дітей-сиріт.