Резонанс
26 серпня 2015
Слідча комісія: Під Іловайськом загинуло близько 1 тисячі українських бійців
Тимчасова слідча комісія дійшла висновків, що в результаті Іловайської трагедії загинуло до 1 тисячі українських військовослужбовців.
news-image

Про це заявив голова ТСК з розслідування Іловайської трагедії (з серпня по жовтень 2014 року) Андрій Сенченко сьогодні в ході прес-конференції, пише «Єдність» з посиланням на «Острів».

Для того, щоб чесно відповісти на питання про втрати, потрібно в розрізі кожної силової структури, яка брала участь в цих подіях на тому чи іншому етапі, дати такі відповіді: загиблі безпосередньо в боях у всіх епізодах; померлі від ран у госпіталях, від ран, отриманих у всіх Іловайських подіях, і довідково зниклі без вести. Наша комісія змогла лише побічно оцінити ці втрати у всіх епізодах (Іловайських подій – ред.) у сумі до 1000 осіб, - зазначив Сенченко.

Причиною приблизної оцінки втрат Сенченко називає небажання військового відомства сприяти розслідуванню.

Коли Іловайськ був оточений приблизно 3,5-3,6 тисячами російських регулярних військових частин, посиленими за нашими даними 500 бойовиками, то в наступ на ці сили з метою розблокування Іловайська послали роту і тактичну групу 51 бригади, тобто послали на смерть, - підкреслив він.

Раніше повідомлялось, що за даними Військової прокуратури під час подій в Іловайську загинуло 366 бійців АТО, 429 отримали поранення. Проте народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що в оточенні під Іловайськом у Донецькій області загинуло більше тисячі людей.

Читайте також: "Якби ми взяли Іловайськ, то ми б закінчили війну" - боєць "Донбасу"