Події
26 серпня 2015
Кримські окупанти заборонили виїзд з півострова матері українського комбата
Жінку затримали під магазином і примусово відвезли на допит у ФСБ.
news-image

Як повідомляє «Єдність», співробітники російської ФСБ в анексованому Криму заборонили виїзд із півострова на материкову частину матері командира батальйону "Крим" Станіслава Краснова.

Про це журналістам розповів сам офіцер. 

Мати зателефонувала мені і розповіла, що двоє невідомих, які представилися співробітниками ФСБ, насильно посадили її в машину. Сказали, щоб вона навіть не думала опиратися. Бо інакше за нею приїде якийсь спецпідрозділ і все одно її доставлять на допит", – сказав комбат.

За словами Краснова, його матір допитували в рамках кримінальної справи, порушеної стосовно нього за статтею 282 Кримінального кодексу Росії - "Збудження ненависті або ворожнечі за ознаками ставлення до соціальної групи, вчинене з використанням ЗМІ".

Тиск з боку окупаційних спецслужб сам комбат і його сім'я відчувають вже кілька місяців. У зв'язку з цим погіршилося здоров'я його мами. Але забрати її на материкову частину України тепер дуже складно.

Комбат звернувся до громадськості з проханням допомогти йому та його сім'ї.

Нагадаємо, на початку червня в Криму слідчі Слідчого комітету Росії порушили кримінальну справу стосовно Станіслава Краснова, якого підозрюють в екстремізмі і приналежності до організації "Правий сектор".

 

Читайте також: Через займання електрички під Харковом порушено кримінальну справу