Суспільство
26 серпня 2015
У Росії намети в громадських місцях прирівнені до пікетів
Відтепер авто- і велопробіги будуть зараховані до демонстрацій, а намети в громадських місцях - до пікетів, що потребують узгодження з владою. Такі акції можуть перерости в стихійні виступи, побоюються в МВС Росії.
news-image

Як повідомляє «Єдність» з посиланням на російське видання РБК, урядова комісія з законопроектної діяльності схвалила розроблений МВС законопроект, який зараховує до публічних заходів групові пересування на будь-яких транспортних засобах, а також установку наметів у громадських місцях.

Під дію закону підпадуть будь-які акції з участю автомобілів, велосипедів, мотоциклів, мопедів, тракторів і будь-яких самохідних машин, всі вони віднесені до транспортних засобів діючими Правилами дорожнього руху.

На щастя, на водіїв інвалідних колясок, власників самокатів, роликових дощок і ковзанів дія закону не пошириться.

Розміщення «збірно-розбірних конструкцій» біля громадських об'єктів, згідно із законопроектом, буде вважатися пікетами. Мова йде про встановлення наметів і наметових містечок в громадських місцях, говориться в пояснювальній записці до законопроекту МВС. 

Мету цього законопроекту вже пояснили російські опозиційні активісти. 

Влада побоюється, що подібні заходи можуть перерости в протестні акції і намагаються себе убезпечити, - пояснив засновник фонду «Міські проекти», блогер Ілля Варламов.

 

Читайте також: Росія посилює контроль: заїзди велосипедистів можуть прирівняти до мітингів