Світ
26 серпня 2015
На Тайвані незграбний хлопчик продірявив картину вартістю в 1,5 млн доларів
Організатори вирішили не вимагати відшкодування збитків із сім'ї підлітка.
news-image

Безглуздий інцидент затьмарив художню виставку на Тайвані, присвячену роботам Леонардо да Вінчі та інших видатних італійських майстрів, передає  «Єдність».

Старовинна картина пензля Паоло Порпори (1617-1673) виявилася зіпсованою, коли її випадково проткнув рукою 12-річний підліток.
Як повідомляє місцева преса, школяр прогулювався по екскурсійному залу зі своєю матір'ю. Раптово він спіткнувся і машинально сперся долонею на розташоване поруч полотно "Квіти" епохи Бароко. У полотні XVII століття, вартість якого оцінюється в 1,5 млн доларів, в підсумку утворилася діра розміром з кулак.
Куратор виставки Андреа Россі заявив, що він шокований інцидентом. Проте організатори вирішили не вимагати відшкодування збитків з сім'ї "мимовільного юного вандала". Прийнято рішення провести роботу з реставрації картини на місці, до повернення експозиції назад в Італію.
Всього на виставці в Тайбеї представлені 55 картин італійських майстрів в оригіналі. Серед них - автопортрет великого Леонардо да Вінчі, вартість якого оцінюється в 200 млн євро.