У Вінниці відбудеться літературно-мистецький фестиваль, присвячений поету Василю Стусу
29-30 серпня у Вінниці відбудеться Стус-фест "Палімпсести".
news-image

29-30 серпня у Вінниці відбудеться літературно-мистецький фестиваль "Палімпсести", присвячений слову геніального поета Василя Стуса, повідомляє «Єдність» із посиланням на Міністерство культури України.

Мистецька програма фестивалю міститиме поезію Стуса та сучасних українських поетів, музичні композиції, стріт-арт та перформанси. До акції долучаться митці з Вінниці й Донецька, Києва, Львова та інших регіонів України.

В рамках фестивалю заплановані історико-літературні дискусії за участі Олени Стяжкіної, Станіслава Федоручка, а також зустрічі з політв’язнем Василем Овсієнком та істориком Вахтангом Кіпіані. Під час яких планується актуалізувати проблему українського Донбасу та поставити питання про засади його української ідентичності.

Вхід на всі заходи вільний.

Ініціатором фестивалю виступив всеукраїнський рух «Простір свободи», до якого долучилися Громадський центр «Форум», книгарня «Є», видавництво «Смолоскип», Донецький національний університет, Вінницький національний технічний університет, Вінницький обласний художній музей, Вінницьке училище культури і мистецтв ім. Леонтовича, Вінницька обласна бібліотека ім. Тімірязєва та музей Коцюбинського.

Читайте також: Киян запрошують на фестиваль академічної та джазової музики «Music live»