Події
26 серпня 2015
Донбаські шахтарі бунтують разом з "Правим сектором"
Гірники Державного підприємства "Селідоввугілля" та їхні дружини вийшли на акцію протесту під адмінбудинок ДП та перекрили автодорогу.
news-image

Як повідомляє «Єдність», підтримати шахтарів визвалися активісти "Правого сектору".

За словами голови первинного осередку Незалежної профспілки гірників України шахти 1/3 "Новогродівська" ДП "Селидіввугілля" Сергія Павлова, таким чином, шахтарі вимагають заробітну плату, заборгованість по якій склала півтора місяці.

Тільки по шахті 1/3 "Новогродовськая" заборгованість досягла 50 млн грн. Більше 30 млн грн заборгували працівникам шахти "Росія". Адміністрація ДП "Селидіввугілля" обіцяла виплатити частину заробленого до Дня Незалежності, але слова не дотримали, - говорять шахтарі. 

Керівництво підприємства запевняє, що повністю розрахується з гірниками до Дня шахтаря. Але люди вже не вірять, тому і влаштували стихійний мітинг під будівлею ДП.

Після мітингу протестуючі перекрили автодорогу, заблокувавши проїзд автобусам, які везли гірників шахт 1/3 "Новогродівська", "Росія" і "Україна" на другу зміну. Гірники другої зміни "Новогродівська" вирішили не спускатися в забій.

Читайте також: В згорілому будинку Мар'їнки знайшли арсенал зброї (ФОТО)