Україна
26 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня:плани бойовиків, забруднення повітря в Києві та слідча комісія по Іловайську.
news-image

Ватажок бойовиків заговорив про повне відведення озброєння.

Повпред так званої "ДНР" вважає, що можливо укласти угоду про повну заборону озброєнь калібром до 100 мм.

Угоду бойовик планує укласти під час переговорів у Мінську, що повинні відбутися сьогодні.

"Є шанси на парафування угоди про відвід озброєння калібром менше 100 мм",- зазначив Пушилін.

За його словами, можливий запуск процесу перезавантаження в мирне русло. Бойовик також підкреслив, що все залежить від того, які інструкції і вказівки нібито отримає Україна.

 

В мережі оприлюднили фото ще чотирьох зрадників України.

Найближчим часом злочинців оголосять в розшук.

За словами керівника міліції, встановлені чергові "ряджені" злочинці з самопроголошеної республіки. Аброськін наголосив, що наразі перевіряється можливість виплати пенсій від українського уряду цим злочинцям.

"Чергові діячі Мордора встановлені і найближчим часом будуть оголошені в розшук.",- повідомив високопосадовець.

 

Друзі Януковича відкрили в столиці мережу супермаркетів.

У Києві наближені до Януковича люди почали новий продуктовий бізнес.

Як повідомляється, маркети належать "донецьким регіоналам", а один із засновників - близький друг покійного Віктора Януковича-молодшого. В новоутвореній "банді" фігурують такі імена, як Владислав Гельзін, Михайло Ляшко, Андрій Курганов, Ігор Карпинец і Руслан Циплаков.

Відомо, що Гельзін був судимий за ст. 141 ч. 2 КК України (грабіж) в 1993 році, Ляшко тримав гральний бізнес та проституцію в Донецьку, а Циплаков був самим наближеним до сім'ї Януковичів.

 

Киянам повідомили про можливі шкідливі речовини у повітрі.

У столиці виникла ймовірність розповсюдження продуктів горіння пожежі у Київській області.

За інформацією, в Київській області поблизу Ірпеня, Бучі, Горенки та Гостомеля горять торф’яники. Управління з питань надзвичайних ситуацій попереджає жителів столиці, що наразі існує ймовірність розповсюдження продуктів горіння по Києву.

Повідомляється, що киянам необхідно закрити вікна, а провітрювати приміщення вночі. Також радять обмежити прогулянки для дітей та по можливості використовувати вологі пов'язки для захисту органів дихання.

 

Визначили дату Дня національної поліції України.

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про визнання 2 липня офіційним Днем Національної поліції України.

Відповідний проект постанови за номером 2526а був зареєстрований у Верховній Раді. Ініціатором ухвалення цього документу є нардеп Геннадій Кривошея.

Зазначимо, що закон "Про Національну поліцію" був прийнятий парламентом саме 2 липня цього року, а вступив в силу 7 липня 2015 року.

 

Слідча комісія: Під Іловайськом загинуло близько 1 тисячі українських бійців.

Тимчасова слідча комісія дійшла висновків, що в результаті Іловайської трагедії загинуло до 1 тисячі українських військовослужбовців.

Для того, щоб чесно відповісти на питання про втрати, потрібно в розрізі кожної силової структури, яка брала участь в цих подіях на тому чи іншому етапі, дати такі відповіді: загиблі безпосередньо в боях у всіх епізодах; померлі від ран у госпіталях, від ран, отриманих у всіх Іловайських подіях, і довідково зниклі без вести. Наша комісія змогла лише побічно оцінити ці втрати у всіх епізодах (Іловайських подій – ред.) у сумі до 1000 осіб, - зазначив Сенченко.