Політика
27 серпня 2015
Москаль: На Закарпатті працювати складніше, ніж на Луганщині
Новий очільник Закарпаття Геннадій Москаль розповів про основні проблеми області, порівнюючи з попередньою роботою.
news-image

Про це він розповів в інтерв'ю кореспонденту "Української правди", передає «Єдність».

На питання журналіста, де було складніше працювати, Москаль не задумуючись відповів, що саме тут, на Закарпатті, навіть попри війну на Сході.

Там ворог видний. Будь ласка, хто вороги? "ЛНР", російські окупанти, сепаратисти і проросійськи налаштоване населення. Вони не приховували, вони не говорили, що "ми щиро любимо Україну", вранці не співали гімн України і не піднімали прапор, - пояснив він.
А тут я кажу: "Ворогів у мене на Закарпатті немає, є політичні опоненти". На жаль, політичні опоненти сьогодні у нас з депутатськими значками, в дорогих костюмах і з політичними партіями, - зазначив Геннадій Москаль.

Керівник Закарпатської ОДА чесно визнає, що й сам поки не бачить за навалою накопичених проблем регіону обрисів світлого майбутнього, проте енергійно виконує свою функцію і вибудовує нову вертикаль влади.

Він наголошує, що скандал з "Правим сектором" сильно налякав потенційних туристів, і сама ситуація була не на користь регіону. Тому суворо зазначає, що з подібними тенденціями буде боротись нещадно.

..."Правого сектора", скільки я тут буду, тут більше не буде, тому що треба вести себе в рамках пристойності, а не займатись бандитизмомо, - зазначив Москаль.

За місяць роботи на новій посаді Геннадій Москаль констатує, що область знаходиться в дуже плачевному стані.

Область дуже "просіла" - економічно, фінансово. Наприклад, днями я був у Воловецькому районі, це високогірний район - у вересні у них майже всі ресурси в бюджеті закінчуються. Я був ошелешений. На 170 тисяч усіх працюючих на Закарпатті середня зарплата 3100 гривень, і вона зменшується. У Воловецькому районі середня зарплата - до 2 тисяч гривень, - повідомив він.

Змінити таку ситуацію зможе, на його думку, системна зміна керівників місцевої міліції і таможні, а також більш ефективне використання географічної близькості до Європи із залученням інвестицій.

Читайте також: "Воєнком! Заберіть його! Він хоче воювати!" - Москаль відзначився черговими "перлами" (відео)