Без зовнішньої підтримки курс складе 50 гривень за долар - Олег Соскін
За словами економіста, на сьогоднішній день ознаки зростання економіки України відсутні.
news-image

Сьогодні ми переступили поріг світової кризи, що охопила сировинну галузь. Україна опинилася в складних умовах, що може спричинити падіння національної валюти до 50 гривень за долар. Про це повідомив економіст Олег Соскін, передає «Єдність» із посиланням на Finance.ua.

У 2007 році ми пережили економічну кризу, що охопила банківський сектор. Це була початкова фаза. Сьогодні ми переступили поріг світової кризи, що охопила фондові ринки та сировинну галузь, – сказав він.

Також, за словами О.Соскіна, на сьогоднішній день ознаки зростання економіки України відсутні.

Я не можу назвати жодного факту, який би сьогодні говорив про зростання економіки країни. Україна – третя країна в світі в списку на банкрутство, після Греції та Венесуелли. І ми маємо всі ознаки падіння економіки: ВВП за 1 півріччя 2015 впав майже на 20%, роздрібна торгівля впала на чверть. Тому говорити про поліпшення економіки держави немає сенсу, – сказав він.

Також, за словами експерта, якщо в найближчому часі Україна не отримає ніяких кредитних коштів – 1 долар коштуватиме 50 грн.

Черговий транш від МВФ ми отримали на початку серпня. Проте вже на початку вересня Україні необхідна нова позика. Якщо ми не отримуємо грошей від МВФ і ЄС – то нам доведеться задуматися про дефолт, який означає нездатність держави розраховуватися за взятими на себе зобов’язаннями і підтримувати нормальне функціонування економіки. У цьому випадку криза поглиблюватиметься, як наслідок – вартість 1 долара складе 50 грн, – сказав Олег Соскін.
Читайте також: Стало відомо, якою буде мінімальна зарплата в Україні у 2035 році