Резонанс
27 серпня 2015
Люди Пшонки в дії: 61 млн гривень продали собі за 9 тисяч
Відмиванням грошей займалися люди зі структур Сергія Шахова, який раніше був партнером Віктора Пшонки.
news-image

Розслідування провів журналіст Денис Бігус, який на сторінці у Facebook й виклав результати роботи, передає «Єдність».

Він повідомив, що 26 серпня на вулиці Гончара, 35 провели обшуки. Офіційне повідомлення сухе та малоінформативне за змістом, проте журналіст доповнив його своїми даними.

Слідчі прокуратури виявили в Києві конвертаційний центр, який займався фінансуванням терористів самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік". У ході обшуку правоохоронці вилучили 1,5 млн гривень і майже 500 тисяч доларів США, а також печатки та документи, які підтверджують незаконну фінансово господарську діяльність. Згідно вилученої документації, фіктивні підприємства зареєстровані на окупованій території (АР Крим, Донецьк, Луганськ), а також у столиці Росії Москві. Слідство встановило, що злочинці займалися незаконним переміщенням на окуповану територію продуктів харчування і протиправним обміном валюти, - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Проте це лише супутня діяльність структур Сергія Шахова, який зараз є лідером ВГО "Народна довіра" і позиціонує себе як представника Донбаса, лояльного до нової влади.

Денис Бігус у передісторії до цього арешту розповів про досліджену ним ситуацію з БГ-банком, який належав Віктору Пшонці, і через який вже за нової влади провели операцію з продажу пакету цінних паперів на 61 млн гривень невідомій фірмі за 8 800 гривень.

Операцію провели через державний розрахунковий центр. У бухгалтерії тимчасова адміністрація, введена НБУ бачить цю угоду приблизно так: "Ми відправили 61000000 в державний розрахунковий центр, від них отримали 9000 гривень. Від кого отримали, кому відправили - знає тільки розрахунковий центр", - саме так описує цю угоду Бігус.

Журналіст наголошує, що займалися оформленням цієї угоди люди зі структур Сергія Шахова, саме в офісі на Гончара, 35.

Читайте також: СБУ заблокувала діяльність російського конверт-центру, що фінансував бойовиків (ВІДЕО)