Світ
27 серпня 2015
Американський безпілотник убив главу "КіберХаліфата" ІДІЛу
На думку експертів, у хакерів "ІД" немає навичок, необхідних для проведення серйозних кібероперацій.
news-image

Як повідомляє «Єдність», хакер Джунейда Хуссейн з британського Бірмінгема, що став головним експертом з кібербезпеки в терористичному угрупованні "Ісламська держава", був убитий при обстрілі позицій бойовиків в Сирії.

Про це агентству Рейтер розповів один з представників міноборони США. За словами співрозмовника агентства, удар по "столиці ІД" - місту Ракка - швидше за все був нанесений з безпілотника американської авіації.

Відомо, що 21-річний Хуссейн переїхав на Близький Схід не раніше двох років тому. За даними американської і європейських розвідок, він став керівником "КіберХаліфата" - групи хакерів, яка крім іншого влаштувала січневий злом твіттера Пентагону.

У 2012 році його було засуджено на шість місяців в'язниці у Великобританії за розкрадання адресної книги екс-прем'єра Тоні Блера у його помічника.

Він не був серйозною загрозою, більше набридливою ​​перешкодою, - пояснив віце-президент CrowdStrike Адам Майерс, коментуючи те, що хакер не мав серйозних навичок. - Швидше за все він став метою нальоту через діяльність в соцмережах і набору добровольців".
Читайте також: Президент звільнив скандально обраного у Чернігові Березенка