Суспільство
27 серпня 2015
"За Русь!": Паламар московського патріархату порізав ножем українського священника (ФОТО)
У Корсуні Черкаської області паламар місцевого храму, що належить УПЦ МП, Михайло Лисенко намагався вбити священика УПЦ КП Ростислава Билу.
news-image

Як повідомляє Апостроф, про це розповів співробітник Українського інституту національної пам'яті Павло Подобєд, передає «Єдність».

12 серпня 2015 вірний УПЦ МП (паламар місцевого московського храму) напав на отця Ростислава з криками «За Русь, за віру православну!». П'яний нападник завдав священику 8 ножових колотих ран, 5 з яких у шию. Свідки злочину втрутилися і запобігли вбивству, - написав він.

На даний час життю священика вже ніщо не загрожує - рани зашиті, кровотечу вдалося зупинити.

За словами Подобєда, наступного дня співробітники міліції вилучили у Михайла Лисенка ніж у крові й сорочку з плямами крові, але, незважаючи на це, той заперечував свою причетність до злочину. При цьому він не відразу був затриманий через «легкі пошкодження у потерпілого».

Зараз московський паламар має адвоката, дає свідчення, на волі ... Інкримінують йому тільки ті самі «ушкодження легкого ступеня», отже, навіть після суду, в разі засудження, йому загрожує лише штраф і (або) виправні роботи. Ненависть Михайла Лисенка до отця Ростислава давня, мовляв «не було тебе (о. Ростислава) в Корсуні - спокій був (тобто церква була одна - московська)», «ти на моїй землі церкву побудував» та інші. Традиційно УПЦ МП зайняло позицію «а ми тут при чому?». Правоохоронні органи не виявляють належного інтересу до справи і є небезпека, що все завершиться одними розмовами, - написав Подобєд.

Нагадаємо, УПЦ МП зайняла проросійську позицію і веде приховану пропаганду, що неодноразово доводилося фактами й повідомленнями у ЗМІ.

Читайте також: Церква та війна: як ці поняття пов'язані?