Події
28 серпня 2015
На Банковій відкрили "пам'ятник українській феміді" з обличчями зганьбивших себе суддів (ФОТО)
Відкриття оригінального арт-об'єкту відбулося напередодні засідання Конституційної Комісії, на якій буде схвалено остаточний варіант проекту змін до Конституції в частині правосуддя та судоустрою.
news-image

Як зазначають організатори акції рух "Реанімаційний пакет реформ", цей арт-об’єкт символізує довіру українського народу до чинної судової влади, передає кореспондент «Єдність».

Композицію "пам'ятника" складають одіозні судді Царевич, Ємельяненко, Санін, фігури яких в натуральну величину поміщені в смітник, "де їм і місце", вважають організатори акції.

При цьому експерти та представники громадськості презентували для ЗМІ свій варіант змін до основного закону, який передбачає перепризначення усіх суддів та усунення політичного впливу на судову гілку влади. Усім бажаючим роздавали листівки з інфографікою, яка чітко пояснювала плюси і мінуси змін до Конституції.

Довіра до судів та суддів наразі є найнижчою за усю історію незалежної України. Лише 9% громадян довіряють чи частково довіряють судам. Від того, як буде прописано в Конституції процес перепризначення суддів та усунення політичних впливів на судову гілку влади, буде залежати створення в Україні держави відкритого доступу та верховенства права, - зазначив один з організаторів акції Андрій Андрушків.
Читайте також: Порошенко очікує, що ВР ухвалить зміни до Конституції щодо децентралізації