Україна
29 серпня 2015
Нацрада з телерадіомовлення відмовила каналу "112 Україна" та оштрафувала на 131 тисячу гривень
Суд не задовольнив позов каналу.
news-image

27 серпня окружний адміністративний суд міста Києва здійснив повну відмову п'яти телерадіокомпаніям, котрі працюють під егідою "112 Україна", передає «Єдність».

Таке рішення суду розглядається, як відмова переоформлювати ліцензії каналів на мовлення щодо зміни програмної концепції.

Зазначається, що 5 каналів ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ " без дозволу Нацради з телерадіомовлення призвели зміни логотипів та програмних концепцій, а потім вже звернулися до відомства з проханням про переоформлення ліцензій.

Також, зазначені канали брали участь у конкурсі у 2011 році, який був призначений для каналів регіональної та місцевої мови, але вели мовлення як один загальнонаціональний канал. Такі дії порушували права місцевих громад.

Варто зауважити, що за ці дії каналів Національна рада готує скарги до глав Голосіївського, Шевченківського та Святошинського районних судів міста Києва на суддів, які розглядали уявлення регулятора про накладення адміністративних штрафів на телеканали за порушення ними вимог по розповсюдженню і демонстрації в ефірі фільмів і серіалів.

Як результат, Національна рада наклала адміністративний штраф у розмірі 131 тисячі гривень за порушення ліцензійних вимог на юридичних осіб, котрі об'єднані під брендом "Телеканал "112 ".