"Україні не вистачить ніяких грошей, якщо не викоренити хабарництво",- Европейський банк
Представник ЄБРР назвав український уряд найбільш орієнтованим на реформи в країні та найбільш компетентним серед усіх країн, що співпрацюють з банком.
news-image

Кредити та транші не врятують Україну без суворих заходів проти хабарництва, передає «Єдність» з посиланням на Bloomberg.

Про це заявив Френсіс Мелідж, керуючий директор Европейського банку реконструкції та розвитку по Східній Європі та Кавказу.

"Україна має набагато більше роботи, щоб викорінити корупцію і поліпшити діловий клімат для залучення інвестицій.",- зазначив високопосадовець.

За словами Меліджа, Міжнародні банки допоможуть Україні, щоб відродити економіку, однак якщо боротьюа з корупцією не буде успішною, ніяких грошей не буде достатньо. Мелідж наголосив, що потрібно залучати інвестиції, тому ще це принесе набагато більше грошей, ніж постійні кредити.

"Прогрес знищення хабарництва і розкрадання, олігархічної моделі економіки є ключовим для надання Україні допомоги від США і Європи. Це також заманює приватних інвесторів. Саме це потребує економіка, обтяжена боргами",- підкреслив представник ЄБРР.

За словами Меліджа, через війну на Сході в промисловому центрі країни, економіка загрузла в рецесії. ЄБРР прогнозує скорочення економіки України на 7,5 відсотки в цьому році та зростання на 3 відсотки в наступному році.

"Зрозуміло, що ризики у бік зниження матеріалізуються",- сказав Мелідж.

Чоловік відзначив прогрес у боротьбі з корупцією, відзначив реформу поліції та впровадження електронних закупівель для державних угод, однак зазначив, що "корупція на вищому рівні недостатньо вирішується".