Україна
30 серпня 2015
Уряд так званої "ДНР" планує "похоронити" вугільну промисловість регіону
У Горлівці понад рік вугільні підприємства зупинені.
news-image

І на рівні так званого "Міністерства енергетики та вугільної промисловості ДНР" прийнято рішення не відновлювати їхню роботу, передає «Єдність».

Своєрідний хрест підготовлений для чотирьох шахт, більше ніж п'ять тисяч шахтарів, які отримували пристойні зарплати, нові горизонти, на які Україна витрачала мільйони гривень.

І в цей час на сцену місцевого кінотеатру "Шахтар" піднімаються "кульгаві", "пургин" та їхні ставленики в парадних "генеральських" костюмах, вручають грамоти та говорять про світле майбутнє. 

Це в Україні шахтарям можна бунтувати, грюкати касками, вимагаючи підвищення зарплат чи пільг, влаштовувати голодування.

У "республіках" їм уготована доля одна: аплодувати на "похоронах" з посмішкою на очах і в парадних костюмах.

Росія, на яку багато хто з них молилися, "розтоптала" всі очікування, "витерла ноги" і з невинним обличчям змусила ватажків "республік" повторно розтоптати шахтарів.

Профспілкові лідери, директори шахт, представники мерій, що йдуть на компроміс з бойовиками, втратили своє обличчя. Їм - вчорашнім заступникам міністра - незатишно сидіти поруч зі вчорашніми тітушками, які начепили на себе значки "народний депутат ДНР".