Чернігів запрошує на джазовий фестиваль Chernihiv Jazz Open
Найпівнічніше місто України запрошує 18-19 вересня послухати джаз.
news-image

18 та 19 вересня у вересні відбудеться шостий джазовий вікенд Chernihiv Jazz Open, передає «Єдність» із посиланням на Міністерство культури України.

Програму 6-го фестивалю Chernihiv Jazz Open традиційно сформовано з джазової музики з етнічним забарвленням, джазу, який можна назвати класичним, та новаторського напряму.

Усі фестивальні події проходять у центрі міста – на Красній площі. На ній розташовано Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка, сцена якого буде головним майданчиком фестивалю. Поруч з театром міститься невеличка відкрита Зелена сцена, яка під час фестивалю стає Джазовою та приймає молоді колективи і всіх бажаючих їх почути. Концерти на Джазовій зеленій сцені вільні для відвідування без жодних обмежень. Тут буде організовано досить великий майданчик з вуличною їжею, тематична фотовиставка, сувенірна алея. 

У п'ятницю 18 вересня гості фестивалю почують український проект Urban Gypsy & Anna-Maria, а також Thierry Maillard Trio з Франції. А в суботу 19 вересня на головній сцені виступить Квінтет Денніса Аду з програмою класичного американського джазу в сучасних авторських інтерпретаціях, а також World Trio Йоргас Сколіаса з Польщі. 

Ще один цікавий момент полягає в тому, що 6-й фестиваль проходить під час святкування Дня міста та його включено до офіційних урочистих заходів. Тобто, окрім того, що фестиваль пропонує вкрай цікаву програму, в місті проходитимуть ще й інші культурні заходи. Тому, якщо ви давно замислювалися про відвідування стародавнього Чернігова, то фестиваль Chernihiv Jazz Open – прекрасна нагода зробити це.

Читайте також: У Вінниці відбудеться літературно-мистецький фестиваль, присвячений поету Василю Стусу