Події
31 серпня 2015
У Генпрокуратурі слідчі допитали міського голову Львова Андрія Садового
У Генеральній прокуратурі допитано А. Садового у кримінальному провадженні щодо спроби тиску на народних депутатів.
news-image

Сьогодні, 31 серпня, у Генеральній прокуратурі слідчі допитали міського голову Львова А. Садового в якості свідка у кримінальному провадженні щодо спроби можливого тиску та підкупу народних депутатів України від фракції «Самопоміч» напередодні голосування щодо конституційних змін, інформація про що днями була поширена рядом ЗМІ. Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.
Нагадаємо, 29 серпня Генеральною прокуратурою України внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом пропозиції невстановленими особами надання хабара народним депутатам України фракції «Самопоміч» за підтримання ними 31 серпня 2015 року на позачерговому засіданні Верховної Ради України в першому читанні проекту Закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації)".
Наразі організовано проведення першочергових слідчих дій у вказаному кримінальному провадженні. Перевіряється надана інформація.

Напередодні допиту Андрій Садовий залишив повідомлення на Фейсбуці. 

Зараз йду на допит в Генпрокуратуру. Відому мені інформацію щодо спроб «опрацювання» депутатів «Самопомочі» з метою розколу фракції передам слідчим. Далі справа за ними. Якщо звичайно в Генпрокуратури буде бажання довести цю справу до кінця.

Що стосується тиску та «окремих розмов» з депутатами напередодні голосування по Конституції, то їх наслідки та ефективність проявляться вже сьогодні. 16 липня під час розгляду у ВР питання щодо внесення проекту змін до Конституції на розгляд Конституційного суду, жоден депутат «Самопомочі» (окрім Ганни Гопко) не підтримав цього рішення.

Потім включився каток – його наслідки будуть сьогодні, - написав Садовий.

Повідомлення було написане до голосування у Верховній Раді щодо змін у Конституції.