Події
1 вересня 2015
8 вересня планується підписання договору про відведення озброєнь калібром менше 100 мм
Договір про відведення озброєнь калібром менше 100-мм можливо буде підписаний в Мінську 8 вересня цього року в ході засідання Тристоронньої контактної групи.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це сьогодні повідомила прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер по завершенню відеоконференції Тристоронньої контактної групи.

У порядку контролю за виконанням режиму припинення вогню і напередодні засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбудеться в Мінську 8 вересня, і де передбачається підписання угоди про відведення гармат калібром менше 100 мм, наступна відеоконференція Тристоронньої контактної групи за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей відбудеться 4 вересня", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Разом з тим, як написала Оліфер, всі учасники онлайн-зустрічі підтвердили, що обидві сторони повністю дотримуються режиму припинення вогню. Цей факт засвідчив заступник голови  СММ ОБСЄ Олександр Хуг, а також офіцери з Спільного центру з контролю і координації.

Читайте також: Обидві сторони конфлікту заявляють про припинення обстрілів у Донбасі