Події
2 вересня 2015
ОБСЄ заявляє про бойову активність в районі донецького аеропорту
Минулого тижня міжнародні спостерігачі зареєстрували 406 вибухів у районі зруйнованого аеропорту Донецька.
news-image

Як повідомляє «Єдність», за словами заступника голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександра Хуга, ситуація уздовж лінії зіткнення в зоні АТО залишається напруженою, хоча кількість бойових зіткнень знизилося. 

29 серпня ми спостерігали тільки один епізод порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та жодного такого випадку ми не зафіксували на Луганщині. Відносне затишшя після зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську минулого тижня показало можливість сторін дотримуватися угоди про припинення вогню до початку навчального року. Але ми не можемо підтвердити повне припинення вогню 1 вересня. Вчора СММ чула і бачила більше 30 вибухів в районі донецького аеропорту" - сказав він.

За словами представника ОБСЄ, минулого тижня спостерігачі зареєстрували в цілому 406 вибухів в районі аеропорту, при цьому тільки 27 серпня сталося 157 таких випадків.

За його словами, триває застосування зброї у багатьох місцях фронту. Крім того, є концентрація техніки та особового складу терористів навколо Старогнатівки та на схід від Маріуполя.

На Луганщині більшість порушень сталася біля Станиці Луганської та Щастя. 

Читайте також: П'яний киянин за ніч п'ять разів телефонував до міліції із повідомленнями про замінування