Україна
4 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня:Україна у вогні, заяви про переворот в "ДНР" та легалізація зброї.
news-image

Центральну частину України затягнуло димом.

Важко дихається мешканцям великих міст на обидвох берегах Дніпра.

За інформацією, сильна задуха та сморід поширюється по всій центральній частині країни. Під Черніговом горить торф, а біля Полтави відразу відбуваються пожежі у кількох районах. Лісна пожежа почалася й на Хмельниччині.

В невеликих містах Дніпропетровської області через появу специфічного смороду активно поширюється фейкова інформація про вибух на заводі, однак заводи та міста вибуху в чутках переповідаються різні. 

 

Сепаратистські ЗМІ заявляють про захоплення влади у "ДНР".

За даними пропагандистських журналістів, один із ватажків терористів Андрій Пургін блокований у РФ, а владу в псевдореспубліці захопив Денис Пушилін.

За словами джерел, владу у так званій "народній раді "ДНР" захопив Денис Пушилін. А голову цього "відомства" невідомі заблокували у пункті пропуску "Успенка".

 

Плотницький закликав київську сторону приїжджати до "ЛНР" і вирішувати питання водо-, електро- та газопостачання "республіки".

Глава "ЛНР" пообіцяв забезпечити повну безпеку фахівцям з української сторони.

Про це він заявив сьогодні на розширеному засіданні "Радміну" "ЛНР".  

Немає ніякого підступу - ми навпаки пропонуємо співпрацю в тих питаннях, які допомагають жителям і нашої, і тієї сторони, у вирішенні питань електрики, води і газу, - заявив Плотницький.

 

Собак, яких закопали в трубі теплотраси, врятовано.

В Голосіївському районі столиці робочі закопали трубу, в якій ховалися від спеки три собаки.

Сьогодні стало відомо, що собак врятовано. Про це повідомили у ПАТ «КИЇВЕНЕРГО». “ Фахівці ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» врятували двох собак, які опинилися у теплотрасі під землею під час робіт у Голосіївському районі столиці, неподалік від перехрестя вул.Голосіївської та проспекту Науки.

 

Єгор Соболєв про легалізацію зброї: Неадекватність Шокіна небезпечніша, ніж пістолет в руках хворої людини.

Народний депутат фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв позитивно оцінює закон про легалізацію вогнепальної зброї.

Проте сам депутат не бачить нічого поганого в тому, що українці будуть озброєні. Проблема, на його думку, полягає у безвідповідальності й нерозумінні ситуації чиновників, які провокуватимуть на застосування цієї зброї. 

“ Я скоріше за! Я бачу ризик ситуації не в тому, що у нас громадяни ненормальні або безвідповідальні, а в тому, що ненормальні й безвідповідальні посадовці, які намагаються зберегти старі схеми при новому суспільстві... Найбільший жах для суспільства становить неадекватність Віктора Шокіна, який прикриває людей, що розстрілювали Майдан, ніж ризик, що хтось неадекватний отримає пістолет, - зауважив Соболєв.