Світ
6 вересня 2015
У Польщі триває загальнонаціональний референдум
Поляки обирають зміни до законодавства, введення одномандатних округів на виборах до сейму та фінансування політичних партій.
news-image

Виборчі дільниці було відчинено у неділю, 6 вересня, о 6:00. Триватиме голосування до 22:00 за варшавським часом, повідомляє «Єдність».

«Проведення плебісцита коштуватиме польським громадянам близько 90 мільйонів польських злотих, а це 24,3 мільйона доларів США», - такі данні повідомляє ДВК Польщі.

Право голосу у країні мають 30,5 мільйонів громадян. За даними попередніх соцопитувань, відвідати виборчі дільниці планувало 32% поляків. Однак, дійсним референдум буде визнано, за польським законодавством, якщо у ньому візьме учать не менше, ніж 50% виборців. У іншому випадку він матиме лише консультативний результат.

Нагадаємо, раніше новообраний президент Польщі Анджей Дуда запропонував призначити на 25 жовтня ще один референдум, крім того, що відбувається сьогодні. На референдум польський лідер планує винести три питання: пенсійний вік, приватизація держкомпанії "Державні ліси», а також обов’язковий для дітей шкільний вік з 6 років.