Україна
6 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: заяви Пушиліна, причини арешту Пургіна та принципи нової податкової політики.
news-image

Причини арешту Пургіна: він не вгодив Кремлю.

Повідомляється, що ймовірною причиною арешту бойовика "ДНР" Андрія Пургіна стало те, що він планував організувати референдум щодо входу самопроголошених республік до складу Російської Федерації.

За словами донецького журналіста Дениса Казанського, Пургіна "прибрали". Оскільки, останнім часом швидко ширяться чутки про бурхливу діяльність, яку проводив бойовик аби зірвати плани Кремля щодо повернення окупованої території під владу українського уряду за допомогою переговорів у Мінську.

 

Бойовиків самопроголошених республік запрошують воювати до Сирії.

Терористи заважають Путіну, бо вони - це санкції, військові провали та потенційна небезпека.

За словами позаштатного радника міністра інформаційної політики Олександра Бригинця, терористів Донбасу зараз намагаються завербувати найманцями в Сирію.

"Серед терористів активно працюють вербувальники в Сірію. 'Замоложують' як місцевих так і росфедів - умови пропагують значно кращі, ніж на війну з нами. Мотивація: тут скоро усе закінчиться і що робитимете?",- розповідає чоловік.

 

Боєць "Айдару" наїхав на дитину.

Автомобіль Opel Campo з військовими номерами збив дівчинку.

Як повідомляють очевидці, у машині було двоє осіб.  Мама дівчинки, котра була разом із нею, пояснює, що вони переходили пішохідний перехід, а машина "вилетіла" через автомобілі, які зупинилися аби дати дорогу пішоходам. У результаті, військові наїхали на дитину.

 

Пушилін розповів, коли на Донбасі остаточно закінчиться війна.

Спікер псевдо республіки "ДНР" розповів за яких умов наступить мир.

Остаточне перемир'я буде встановлено на Донбасі, якщо сторонам конфлікту вдасться домовитися про відведення зброї, калібр якої менше ніж 100 мм.

Таку заяву він зробив у своєму відеозвернені, яке опублікувало "міністерство інформації" самопроголошеної республіки "ДНР". Пушилін пояснив, що наразі, найбільша проблема - це хаотичні сутички з використанням стрілецької зброї, котрі усунути буде дуже просто.

 

Частина окупованих територій повернеться до України.

Новий в.о. голови парламенту так званої "ДНР" Денис Пушилін готовий оголосити про повернення Донецька та Макіївки на правах широкої автономії.

Варто нагадати, що у Донецьку розпочалися нечисленні акції протесту. На таку поведінку громадян "ДНР" Пушилін сказав, що "спроба розхитати ситуацію зсередини не вдалося".

 

Яценюк розповів про базові принципи нової податкової політики.

За словами політика, існує декілька основних принципів податкової системи.

По-перше, той хто заробляє повинен отримувати свою законно зароблену частину доход, однак і держава повинна отримати свою частину. 

"При цьому податки, які сплачені до бюджету, повинні прозоро і чесно використовуватися, про що повинен знати кожний український громадянин.",- зазначив прем'єр.