Політика
6 вересня 2015
Президент України озвучив можливі варіанти розвитку подій на окупованих територіях
Петро Порошенко під час інтерв'ю для трьох загальнонаціональних українських телеканалів розповів варіанти розвитку подій на Донеччині та Луганщині.
news-image

Глава держави запевняє, що найкращим варіантом подій на Сході країни є забезпечення відновлення українського суверенітету та української влади на окупованих територіях шляхом виконання Мінських домовленостей, передає «Єдність».

"Існує три варіанти розвитку подій. Перший варіант – радикальний наступ Збройних сил України, звільнення територій та похід на Москву. Другий – побудувати мур, віддати частину територій – «проживемо без Донбасу». Можливий такий варіант? Можливий. Але я і клаптика української землі нікому не віддам. Варіант третій – забезпечення відновлення українського суверенітету та української влади на територіях Донецької та Луганської областей, тобто дотримання Мінських домовленостей, - говорить Порошенко.

Президент України наголосив, що країна має достатньо сил, аби зупинити агресора у разі повномасштабного наступу. 

"Якщо будуть проведені несправжні вибори та не дотримано режиму припинення вогню і організовано широкомасштабний наступ російських військ на українські території, це означатиме, що Російська Федерація відмовилася від тих зобов'язань, які вона взяла на себе, поставивши підпис російського президента під Мінськими домовленостями. На сьогодні ми маємо достатньо сил, щоб зупинити ворога у разі повномасштабного наступу, - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що 5 вересня президент України Петро Порошенко констатував, що минулий тиждень став першим, коли окупанти все ж таки дотрималися режиму припинення вогню.