Політика
6 вересня 2015
«За криваве 31 серпня повинні відповісти олігархи», - Порошенко
Глава держави зазначив, що сутички під Верховною Радою, що призвели до трагедії, фінансувалися олігархами.
news-image

В інтерв’ю трьом загальнонаціональним каналам Президент України повідомив, що за наслідки заворушень повинні відповісти очільники певних політичних сил, які координували злочинні дії мітингувальників, відмічає «Єдність».

"Безумовно, є відповідальність виконавців, які кидали гранати і петарди з цвяхами, шурупами і всім таким іншим, факторами вражаючими. І є відповідальність керівництва політичних сил. Які організували, сприяли, віддавали команди і, в тому числі, погоджували там наявність людей зі зброєю. Є відповідальність фінансистів-олігархів, які також брали в цьому участь", - заявив Петро Порошенко.

 Нагадаємо, трагедія сталася 31 серпня. Спричинив її мітинг під стінами Верховної Ради, очільники й учасники якого виступали проти голосування щодо змін до Конституції України, а саме проти децентралізації у країні. У певний момент ситуація вийшла з-під контролю, натовп почав виявляти агресію по відношенню до правоохоронців. Було застосовано димові шашки, каміння, палиці, а згодом і бойову зброю. За використання у мирному місті бойової гранати, що призвело до тяжких наслідків, був затриманий гранатометник батальйону «Січ» Ігор Гуменюк. В результаті заворушень було поранено 140 чоловік, загинули 4 бійця Національної Гвардії України.