Події
7 вересня 2015
Знакова подія: Генсек НАТО вперше візьме участь у засіданні РНБО України
Генеральних секретар НАТО Йєнс Столтенберг вперше в історії як Північноатлантичного альянсу, так і України візьме участь у засіданні Ради національної безпеки та оборони України.
news-image

Про це повідомив у понеділок в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО по завершенню зустрічі з генеральним секретарем організації Столтенбергом міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Єдність» з посиланням на УНІАН

Щойно я мав змістовну зустріч з генсеком НАТО, і ми обговорили його візит в Україну, який буде знаковий та символічний, оскільки він разом з президентом України візьме участь в офіційній церемонії відкриття навчань у сфері цивільного захисту, а в рамках візиту вперше в історії НАТО та України на запрошення президента України візьме участі засіданні РНБО, - сказав міністр.

За його словами, дата візиту буде названа найближчими днями. Повідомляється, що навчання пройдуть з 21 по 25 вересня на Львівщині.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Столтенберг прибуде до України наприкінці вересня і відвідає Яворівський полігон, де проходитимуть військові навчання.

Читайте також: Генсек НАТО заявив, що у Європі потрібні важкі війська та можливості для проведення операцій