Економіка та бізнес
7 вересня 2015
Fitch спрогнозувало падіння видобутку нафти в Росії через санкції
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings опублікувало звіт "Російські нафтогазові компанії в умовах санкцій", в якому спрогнозувало зниження нафтовидобутку на родовищах Західного Сибіру через санкції Заходу
news-image

Як передає «Єдність» із посиланням на аналітиків Fitch, ріст цін на нафту могло б сповільнити стрімке падіння видобутку.

Проте в довгостроковій перспективі вони все ж зіткнулись би із загрозою з боку санкцій, які зменшили доступ до довгострокового фінансування та сучасних технологій, які необхідні нафтовидобувним компаніям для видобутку, - вважають в агентстві. - В першій половині 2015 року друга за величиною російська нафтовидобувна компанія ЛУКОЙЛ скоротила видобуток нафти на 4,3% до аналогічного періоду в 2014 році.

Також, за даними агентства, зменшення видобутку відбулось і у найбільшій нафтовидобувній компанії Росії - НК Роснефть – на 3,2%.

На сьогодні ринок нафти продовжує лихоманити. За останній рік ціни на топові марки Brent і WTI впали зі 120 доларів за барель до 48,67 і 44,49 доларів за барель відповідно.

 

Читайте також: Депардьє мріє зіграти Івана Грозного і обожнює Сибір