Події
7 вересня 2015
Україна спільно з Саудівською Аравією запустила виробництво літака Ан-132
Держпідприємство "Антонов" запустило виробництво першого дослідного зразка літака Ан-132 в рамках спільного проекту з Саудівською Аравією.
news-image

Як передає «Єдність», за словами президента підприємства Михайла Гвоздєва, це перший літак в лінійці Антонова, який буде вироблений повністю без російських комплектуючих.

Перший дослідний зразок буде проведено в Києві. Його планується поставити в Саудівську Аравію в третьому кварталі 2016 року.

Зараз у Антонова підписано меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. За словами Гвоздєва, частина літаків буде вироблятися в Україні. Одночасно з цим в Саудівській Аравії створюватимуться потужності для виробництва цього літака і компонентів на території цієї країни.

Інтелектуальна власність на літак поділена в рівних частках між двома сторонами. Вартість літака поки не називається.

Ан-132 буде оснащуватися двигунами Pratt & Whitney - це побажання замовника. Рішення про те, чи буде укладено твердий контракт на 80 літаків, потреба в яких існує в Саудівській Аравії, буде прийняте після поставки Антоновим дослідного зразка", - повідомив Гвоздєв. 
Читайте також: НАТО відкриє в Україні повноцінне представництво