Події
8 вересня 2015
В Одесі намагалися люструвати заступника ГУМВС Одеської області
З наміром люстрації, активісти громадської організації «Люстраційна комісія Одеської області» прийшли до нового заступника начальника слідчого управління ГУМВС України в Одеській Області Станіслава Дикого.
news-image

Вони заявили, що Станіслав Дикий потрапляє під автоматичну люстрацію, а також перебуває у реєстрі недолюстрованих осіб та продовжує перебувати на займаній посаді, передає «Єдність» посилаючись на "ТСН".

Але, як виявилося, у заступника начальника слідчого управління ГУМВС є посвідчення учасника антитерористичної операції, видане 5 травня 2015 року.

"Ми не можемо стверджувати, яким чином воно видавалося і чому лише сьогодні це посвідчення показали вперше. Після цього випадку ми відвідали начальника УМВС області Гіоргі Лорткіпанідзе, який пообіцяв провести службове розслідування з даного питання таповідомити нам про результати", - пише на своїй сторінці у Facebook голова «Люстраційної комісії Одеської області» Костянтин Цховребашвілі.

Раніше Станіслав Дикий  був заступником начальника ГУМВС України у Миколаївській області.

Згідно Закону України «Про очищення влади» Дикий повен був бути звільнений з посади, адже в період правління Януковича він працював заступником начальника ГУМВС в Луганській області.