Київ
8 вересня 2015
Головний архітектор Києва вважає, що арку Дружби народів необхідно знести
Сергій Целовальник вважає таку арку марною.
news-image

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник вважає, що арку Дружби народів необхідно знести. Про це він сказав у інтерв'ю виданню Сегодня, передає «Єдність».

Я цю арку вважаю марною. Яка це дружба, якщо російські війська прийшли на нашу землю з танками, і йде справжня війна ?! Я не бачу художніх достоїнств в цій споруді і вважаю, що її потрібно знести, - зазначив головний архітектор.

Крім того, Сергій Целовальник повідомив, що наразі пропонується створити Пантеон Слави і одним із місць, де його можна розмістити - місце арки Дружби народів.

 

Ми пропонуємо створити Пантеон Слави борців за незалежність України і зробити його знаковим для кожного жителя країни. Там покоїтимуться останки великих людей, починаючи від Володимира Великого і всіх гетьманів, закінчуючи сучасними героями, які загинули, захищаючи Україну. 
У Пантеоні буде символічна могила невідомого солдата. Я дуже хочу, щоб невідомих солдатів не було, адже кожна мати не хоче загибелі сина, але якщо це трапиться, то знати, де він похований ... Такий Пантеон може з'явитися на місці арки Дружби народів, в Хрещатому парку, - сказав Сергій Целовальник.
Читайте також: У Києві звільнено директора дитсадка за те, що за кошти міста вона поставила нові вікна у своєму кабінеті