Події
9 вересня 2015
Сьогодні Єлизавета ІІ стане монархом з найдовшим терміном правління у Великобританії
9 серпня Єлизавета Олександра Марі Віндзор, також відома як Єлизавета ІІ, королева Великобританії, стане монархом, що найдовше править країною, і забере цей титул у своїй пра-пра-бабусі королеви Вікторії.
news-image

Сьогодні о 7:30 за московським часом і о 5:30 за лондонським Єлизавета ІІ стане монархом, який править Великобританією найдовше, передає «Єдність».

Коли Єлизавета ІІ зійшла на трон у 1952 році, більше 63 років тому, Йосип Сталін ще був лідером Радянського союзу, а Труман був президентом США.

За її епоху з країною і світом відбулися зміни не менш значні, ніж за епоху правління королеви Вікторії, можливо, і наш час наші нащадки будуть називати елизаветинським, - пишуть британські газети.

Королева Вікторія правила шістдесят три роки, сім місяців і два дні. Їх епохи порівнюють, кожна була по-своєму великою. Єлизавета ІІ приїжджає на відкриття парламенту в тій же кареті, в якій колись прибувала до парламенту її пра-пра-бабуся королева Вікторія.

Ставлення до британської монархії за роки правління королеви змінювалося. Але як і королева Вікторія свого часу переформатувала цей інститут і змінила його роль у сучасній Великобританії, так це зробила і Єлизавета ІІ у двадцятому і двадцять першому вже столітті.

За час правління Єлизавети ІІ змінилося 7 архієпископів і 12 прем'єр-міністрів, а монетним двором було випущено 68 млрд монет з її зображенням.

Читайте також: Терористи "Ісламської Держави" планували вбивство королеви Англії