Економіка та бізнес
9 вересня 2015
Особняк Януковича на Оболоні продається
Особняк колишнього президента України Віктора Януковича, який знаходиться в Оболонському районі Києва, виставлений на продаж за $ 13 млн (28,96 млн грн).
news-image

Про це повідомляє ABCnews з посиланням на ріелтора, яка займається продажем об'єкта, передає «Єдність».

Торгу не буде, - уточнила рієлтор.

За її словами, будинок продається без ремонту і вимагає значних додаткових капіталовкладень. Проте, як повідомила рієлтор, у них вже є потенційний покупець.

Ми зараз покази ніякі не робимо, у нас є вже покупець, - відреагувала вона на спробу дізнатися про об'єкт більше.

Оголошення про продаж котеджу з'явилося у відкритому доступі ще на початку червня. У ньому сказано, що площа триповерхового будинку - 1200 кв. м, площа ділянки - 8 соток.

Будинок високого рангу ... розташований в престижній частині Оболонського району і є складовою частиною елітного містечка, доступ на територію якого можливий лише мешканцям або гостям, - наводяться в оголошенні характеристики об'єкта.

Видання повідомляє, що об'єкт являє собою ділянку з двома будівлями: житловий будинок і будинок для охорони та обслуговуючого персоналу. На території об'єкта передбачені паркувальні місця, внутрішній дворик, а також прямий вихід на Оболонську набережну і до Гольф-клубу. Основна будівля складається з цокольного поверху, на якому розташовані спортзал, аквазона та технічні приміщення, 2 житлових поверху з різними за розміром спальнями, кабінетом та вітальнею, а також мансарди із зимовим садом та ігровими кімнатами (карткові столи, більярд тощо). На цокольному поверсі обладнана і запущена автономна котельня, зроблена розводка опалення по будинку. Також на цокольному поверсі основної будівлі закінчені первинні роботи по створенню аквазони.

Нагадаємо, що будинок по Оболонській набережній, 33, протягом декількох років вважався приналежним родині Віктора Януковича, хоча в ньому ніхто не жив (про це свідчить і стан будинку «після будівельників»). У січні 2015 року, за даними «Наші гроші», будинок не був заарештований, тому його змогли переоформити на нового власника - Ростомьяна Артура Хачатурович. Видання пов'язує нового власника з Януковичем. До цього будинок і земля були оформлені на ТОВ «Кіевстройжілье», у свою чергу, належить ТОВ "Дім Лісника", - відоме своїм прямим співробітництвом з іншими об'єктами нерухомості, що належали родині Віктора Януковича.

Про потенційного покупця нічого не відомо. Експерт з нерухомості Ярослав Цуканов вважає, що їм може бути як один з небагатьох заможних людей, які можуть собі сьогодні дозволити таку покупку, так і підставну особу, необхідне для подальшої «очищення» юридичної історії об'єкта.

Читайте також: В Росії справжній бум на оренду дорогих квартир