Політика
9 вересня 2015
Україна отримає від Польщі 100 млн. євро кредиту
Кошти будуть надані для фінансування проектів розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури, облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону.
news-image

Угоду про виділення Україні кредиту на суму 100 млн. євро підписали Міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр фінансів Польщі Матеуш Щурек, повідомляється на офіційному сайті Кабміну - Урядовому порталі, пише «Єдність».

Підписано договір між урядами України та Польщі щодо фінансування проектів розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури та інших проектів", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк озвучив умови кредиту: гроші Україні надано на 30 років під 0,15%. Ці кошти будуть спрямовані на облаштування пунктів пропуску на кордоні з Європейським союзом.

"Загалом це буде стосуватися 8 мільйонів громадян з обох боків. Через ці пункти щодня проходить 50 тисяч людей, 15 тисяч автомобілів і 2 тисячі великих вантажівок", - відзначив очільник Кабміну.

Арсеній Яценюк зазначив, що 60% цієї суми буде витрачено на будівництво доріг на цих пропускних пунктах, а 40% - на спорудження інфраструктури. До процесу будівництва буде активно долучатися польський бізнес.