Україна
9 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: можлива відставка Туки, заява Яроша та співпраця "ЛНР" із сирійськими терористами.
news-image

Тука готовий піти у відставку.

Голова Луганської ОДА Георгій Тука заявив, що протягом наступних двох тижнів може вирішитись, чи залишиться він працювати на сьогоднішній посаді.

"У разі його провалу владою мені не складе труднощів звільнити крісло. Я вже неодноразово думав над цим питанням. Погоджуючись на пост, я ставив перед собою певні цілі. При багатьох розчаруваннях все-таки поки бачу світло в кінці тунелю. Найближчі два тижні - вирішальні для мене", - зауважив голова ОДА.

 

"Народне терпіння вже уривається і стримувати людей від збройного опору стає неможливим", - Ярош.

 Лідер "Правого сектору" написав емоційне звернення до керівництва держави, в якому закликав звільнити політв'язнів.

"Я звертаюсь до владоможців, до керівників силових державних структур: припиніть репресії проти патріотів, інакше завершите своє правління дуже погано... Цього разу втекти з України, як ваші попередники, не вийде", - пише Ярош.



"Терористам-ополченцям залишилося тільки застрелитися", - журналіст

Ірина Прудкова розповіла, що бойових дух бойовиків "нижче норми".

Місцеві жителі помітили, що у новоприбулих помітно знизився "бойовий дух". Однак, ніяких протестів вони не влаштовують. За словами журналістки Ірини Прудкової, було підтверджено інформацію, що російські прикордонники не пускають ополченців до Росії.

 

Ватажок терористів, заявив, що "ДНР" нікого не прокормить.

Один з ватажків "ДНР" так званий секретар "Ради безпеки республіки" Олександр Ходаковський визнав, що недодержава на 70% залежить від подачок з Росії.


Зрадник України сказав, що матеріальна допомога Росії "республіці" складає близько 70% бюджету, завдяки чому терористи можуть виплачувати пенсії та зарплати. Втім, відомо, що пенсії та зарплати "ДНР" виплачує тільки раз у декілька місяців та у зменшеному варіанті. 

 

"ЛНР" співпрацюватиме з сірійськими терористами.

На сайті цієї терористичної організації повідомлено, що їх профспілки 13-14 вересня візьмуть участь у Міжнародній конференції у Дамаску.

Глава профспілки працівників інноваційних і малих підприємств так званої республіки Андрій Кочетов заявив, що він планує відвідати Дамаск з конкретними намірами. Зокрема очільник майбутньої терористичної делегації відзначив, що вони прагнуть підтримати населення та робочий клас Сирії, виступити разом із ними проти блокад, імперіалізму та тероризму.