Резонанс
10 вересня 2015
У вересні створять трибунал по справі МН17 - Сергеєв
Зараз країни, що входять в групу з розслідування, виводять формулу - яким має бути наступний крок для формування цього трибуналу.
news-image

Як повідомляє «Єдність», країни спільної групи з розслідування авіакатастрофи рейсу МН17 проведуть зустріч під час 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН для прийняття рішення про подальші кроки щодо створення міжнародного трибуналу.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв.

Зараз країни, що входять в так звану загальну групу з розслідування - Голландія, Малайзія, Австралія, Бельгія, Україна - виводять формулу, яким має бути наступний крок для формування цього трибуналу. Очевидно, що до певного рішення країни прийдуть, зустрівшись тут, під час 70-ї Генеральної Асамблеї ООН ", - зазначив дипломат.

При цьому дипломат підкреслив, що консультації на рівні експертів, які відбулися наприкінці серпня, свідчать про налаштованість країн просуватися далі. За його словами, навіть країни, на які Росія чинить постійний тиск, знайшли в собі мужність утриматися від голосування і не голосувати проти, як хотілося б Москві.

Представник України висловив упевненість, що жодне вето Росії не зупинить процес встановлення та покарання винних у трагедії, тому що існують інші механізми крім наявних у Раді Безпеки.

Читайте також: Ватажок терористів, заявив, що "ДНР" нікого не прокормить